iCarly mentioned Malaysia dalam musim ke-2.


Musim ke-2 dah start bulan April lepas. Setakat episod yang aku tengok, boleh tahan lah. Bagi aku musim baru ni lagi best dari sebelum ni.

Terkejut aku bila tengok episod 7. Dalam episod ni, watak iCarly ada sebut pasal Malaysia. Freddie dan Millicent (anak tiri Freddie) practice sempena pertandingan Model United Nations aka Model UN. Diorang ada sebut pasal Malaysia:


Freddie: Well, if Malaysia had better garbage-sorting processes...
Millicent: If Norway can't be bothered to separate trash from recyclables, then Malaysia's gonna send that trash back home.


Millicent: So, I guess Malaysia will compromise on garbage and everything else, until every last drop of joy has been sapped from the thing they used to love most.
Audience: Yay!
Drag queen: Thank you, delegate from Malaysia. It's not too often you see such a young spark flicker out so quickly.

Baru-baru ni pun viral pasal The Simpsons yang ada sebut pasal Malaysia. Siap viral kat TikTok. Tak tahu kenapa sekarang baru up. Sebab kartun tu dah lama tayang. Tahun 1994 lagi.



Apakah yang berlaku? Kenapa US tetiba up pasal Malaysia? Misteri betul. Dulu pun pernah ada dalam episod iCarly yang sebut pasal Malaysia. Masa zaman Sam ada. Tak ingat dah episod berapa. Kebetulan? Entah.

Post a Comment

6 Comments

  1. Replies
    1. Tak pasti lah sebab apa. Jarang berlaku ni.

      Delete
  2. Kartun Totally Spies dulu siap ada watak Perdana Menteri Malaysia lagi. Rasanya, tu tanda Malaysia dah dikenali. Mention macam kita selalu mention negara-negara lain dalam filem-filem kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin jugak. Tapi jarang kuasa-kuasa besar nak up kuasa-kuasa kecik. 🤭

      Delete
  3. Replies
    1. Kann. Terkejut jugak masa mula-mula nama Malaysia dipetik. 🤭

      Delete