What's up?

  • run

    HOME

September 2021: Performance Report Google Search Console.


Berbaki beberapa hari je lagi untuk masuk bulan November. Sebenarnya dah lama dapat emel tapi baru sekarang sempat buat review pasal performance report aka laporan prestasi blog.

Entri panas

Untuk bulan September, kebanyakan entri yang jadi pencarian utama audiens adalah berkaitan baucar KFC dan Shopee.


Sebelum ni aku ada buat entri berkaitan e-baucar KFC. Siapa yang dah cukup 2 dos vaksin, boleh dapat set Snack Plate percuma. Aku dapat tahu pasal voucher tu pun masa blogwalking. Bila ada pengalaman pergi claim kat kaunter KFC, aku pun share. Semoga berguna untuk mereka kat luar sana.

Selain tu, artikel pasal Shopee pun panas jugak. Entri pertama pasal Sea Shipping. Aku buat entri ni pun sebab masa aku nak cuba guna Sea Shipping, takde pulak orang yang sudi kongsi pengalaman. Last-last aku cuba dan rasai sendiri macam mana. Boleh baca entri tu kalau nak tahu berbaloi ke tak.

Next entri pasal akaun Shopee yang kena banned. Yang ni pun dari pengalaman aku sendiri. Tapi masa kena banned tu, tak sempat pulak aku search pengalaman orang lain yang pernah kena. Terus aku contact Shopee dan berdoa semoga akaun aku tu dapat balik. Syukur dapat balik akaun tu walaupun lama menunggu.

Macam biasa, hampir semua audiens dari Malaysia. Mungkin sebab entri aku dalam Bahasa Malaysia. Harus lah ramai audiens dari Malaysia kan? Dan penggunaan telefon adalah paling tinggi berbanding desktop dan tablet. Betul lah. Sekarang lagi mudah dan jimat masa. Kalau setakat nak baca entri, boleh bukak guna phone je.