Pertama kali renew domain NetKL.


Hari ni baru sempat renew. Risau terlupa. Bulan lepas NetKL emel untuk ingatkan supaya renew domain. Katanya kalau tak renew, nanti website kita yang ada dotcom atau dotlainlain tak dapat bukak.

Memandangkan hari tu dapat hadiah yang Mamapipie bagi sebab berjaya screenshot blog view 4,000,000 tepat, makanya duit tu aku gunakan untuk renew domain setahun. Terima kasih banyak-banyak Mamapipie.


Selesai sudah. Pantas. Rasanya tak sampai 5 minit lepas aku bayar online, terus dapat emel dari NetKL yang mengatakan aku berjaya renew domain. Setakat aku guna domain NetKL ni, view blog aku makin bertambah. Dulu masa guna dotblogspot, view sangat suam-suam kuku. Macam syok sendiri pulak setiap kali buat entri.


Tapi lepas tukar kepada dotcom, view makin bertambah. Puluh riban tu takde lah tapi masih banyak bagi aku. Terasa dihargai setiap kali publish entri baru. Harap lepas ni, akan lebih konsisten untuk terus menaip.

Post a Comment

12 Comments

  1. hurm..rasanya kena tukar dot com gak nih. tunggu cash out jugak. Anyway, semoga terus sukses dalam blogging

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Betul. Boleh nampak perubahan page view lepas tukar dotcom.

      Delete
  2. Semoga terus sukses menulis blog yeah. πŸ‘

    ReplyDelete
  3. Semoga terus sukses di dunia blogging.. :)

    ReplyDelete
  4. Bestnyaa pageviews bertambah. Saya pakai blogspot.com ni memang suam2 kuku betul xD nak tukar domain sendiri rasa belum yakin lagi tiap2 minggu nak tulis entri baru. Memang rasa menulis syok sendiri ja hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe. Asalkan dapat puaskan hati tu pun dah cukup.

      Delete
  5. Alhamdulillah.. Semoga terus semangat..

    ReplyDelete