What's up?

  • run

    HOME

OWL Eyewear buat promosi kaw kaw? Cepat beli sebelum habis!


Memandangkan kanta spek mata aku sebelah kiri dah calar teruk sangat, aku plan nak tukar spek mata baru. Niat di hati nak tukar kanta je, tapi frame spek mata aku ni hidup segan, mati tak mahu. Lusuh dan berlumut sebab banyak kali kena air plus warna frame dah pun pudar. Bajet aku dalam RM250 paling mahal. Walaupun spek mata aku yang rosak ni aku beli RM400, tapi bagi aku, sama je kegunaannya: untuk membantu melihat dengan lebih jelas. Takde bezanya. Nak jimat lah kononnya.

Aku pakai spek mata brand OWL ni dari tahun 2017. Hampir 3 tahun bertahan. OWL (Obsessed With Look) ni jenama Korea. Bagi aku, spek mata ni simple dan tahan lasak. Pernah sekali aku terhimpit spek mata ni masa tidur, tapi tak patah. Cuma kanta spek mata ni yang, bagi aku tak tahan lasak. Waktu lap kanta, bila aku kenakan sikit tekanan, terus ada kesan calar. Walaupun calar tu kecik, tapi agak mengganggu penglihatan.

Jadi, sebelum raya hari tu, aku usha blog yang review pasal spek mata. Ada yang mahal, ada yang murah. Ada jugak yang harga Yahudi! Spek je pun. Cari punya cari, last-last aku bukak website OWL. Terkejut beruk aku tengok ada promo sampai 35% diskaun!

Tiga pilihan cash voucher.

OWL gunakan term cash voucher. Kiranya kau beli voucher tu dengan harga sekian-sekian, dan dapat beli spek mata guna voucher tu. Paling murah voucher ni RM150 dan boleh cari spek mata yang harganya paling mahal RM200. Untung RM50 kat situ kan? Voucher ni boleh beli secara online, print out dan bawak pergi kedai.

Aku dengan tangkasnya terus call branch terdekat. Nak tanya pasal voucher ni. Rupa-rupanya tak perlu beli online dan print bagai pun! Terus pergi mana-mana branch OWL dan beli voucher kat situ. Senang kan?

Dengan gigihnya aku pergi ke branch OWL ni. Dalam mall. Memandangkan waktu tu masih lagi PKP, memang tak ramai orang dalam mall tu. In fact, hanya aku sorang yang excited pilih spek mata dalam kedai tu. Macam biasa, sebelum masuk kena tulis nama, nombor phone dan pakai hand sanitizer. Staff kat branch ni ada 2 orang. Layanan diorang memang terbaik! Cakap pun lemah lembut.

Spek mata raya. #raya2020

Konon nak cari spek mata sama spesies macam spek mata aku yang rosak ni. Tapi staff tu kata dah out of stock. Cari punya cari, ada satu yang aku berkenan. Kecik sikit daripada yang rosak ni. Aku bayar RM260 untuk dapatkan cash voucher RM400. Jimat RM140 kau! Harga asal hampir RM400 jugak sebab aku tambah UV protection. Bukan tu je, aku dapat free satu sunglass. Sangat berbaloi kan? Spek mata siap dalam masa 1 jam.

Sunglass percuma. Amacam? Cool tak?

Lagi satu, staff tu cakap promo ni tamat dalam bulan Jun ni. Kalau korang nak beli spek yang simple tapi berkualiti dan tahan lasak, cepat serbu kedai spek mata OWL ni!

0 comment (s):

Post a comment

Sila komen, kerana komenmu begitu berharga.