What's up?

  • run

    HOME

Dashing di hati. Dari dulu sampai sekarang aku pakai.


Sebut je Dashing, pasti semua kenal. Dulu bedak atau talkum ni paling jadi sebutan dalam kalangan belia lelaki. Aku ingat lagi akhir tahun 90-an. Waktu tu kiranya sesiapa yang pakai brand Dashing ni boleh dikatakan seorang yang loaded. Mampu beli barang-barang Dashing.

Aku paling suka bedak Dashing waktu tu sebelum wujudnya banyak variant macam Cool, Active dan sebagainya. Aku ingat lagi setiap kali balik rumah sepupu aku, semerbak bau bedak Dashing. Aku masih sekolah rendah. Dia memang suka pakai. Bau bedak waktu tu memang best. Aku tak tahu nak explain macam mana. Bau yang tak kuat sangat tapi menenangkan. Botol tu warna hitam. Mungkin bau harum tu hanya terhasil bila dia pakai kot. Sebab sesetengah orang bila pakai wangian akan hasilkan kesan yang berbeza.

Sekarang ni aku cari kat kedai memang tak jumpa bedak tu. Semua bedak Dashing aku hidu. Tapi masih tak sama dengan waktu dulu.

Aku start pakai Dashing tak silap aku masa sekolah menengah. Deodorant dan bedak. Waktu tu rasanya dah ada variant baru yang macam aku sebut tadi. Aku suka variant Cool sebab bau tu tak kuat sangat tapi tahan lama. Dan aku prefer jenis stick. Deodorant ni ada 3 jenis: stick, roll-on dan spray. Aku suka guna stick sebab tahan lama kat ketiak. Bila berpeluh pun masih tahan lagi. Kalau jenis roll-on dan spray, kalau pakai pagi, tak sampai tengah hari dah hilang kesan.

Deodorant spray. Jenis stick takde.

Perfume EDT. Tapi bau memang tahan lama.

Yang ni anytime EDT. Boleh bawak bila keluar rumah.

Sekarang Dashing keluarkan aroma baru. Juventus. Ada 2 variant: 7 dan 10. Ada deodorant, perfume dan anytime EDT. Aku try beli dua-dua variant. Kononnya nak tahu aroma mana yang paling best. Last-last aku prefer yang nombor 7 tu. Aku suka bau 7 sebab lagi wangi dan tak sakit hidung bila hidu. Nombor 10 tu bau kuat sikit. Untuk orang yang aktif bersukan memang sesuai.

Aku rasa berbaloi beli brand Dashing ni. Bau best dan harga pun tak mahal sangat. Dari segi ketahanan bau tu, aku rasa ok je. Aku pakai dari pagi, boleh tahan sampai petang even aku guna deodorant jenis spray.

0 comment (s):

Post a comment

Sila komen, kerana komenmu begitu berharga.