What's up?

  • run

    HOME

Pernah beli barang di Shopee? Siapa tu Mr. Hu?


Aku perasan benda ni dah lama dah. Tapi tak terfikir pulak aku nak cari info pasal benda ni. Aku ada terbaca satu artikel di portal The Vocket. Kecoh jugak kat Twitter. Bukan apa, kalau aku order dan dapat barang dari China, aku buang terus plastik atau bungkusan tu. Nak simpan buat apa kan?

Mr. Hu the Power!

Jadi, siapa Mr. Hu? Ada yang kata Mr. Hu ni person in charge kat China. Kat warehouse. Kalau ikut pemahaman aku, seller dari China pos barang yang kita order. Dia hantar mungkin guna courier macam PosLaju dan J&T tu. Kemudian courier ni lah yang akan hantar barang tu ke warehouse, di mana Mr. Hu yang akan take charge untuk ship ke Malaysia.

Tapi tu hanya teori aku je. Info sahih masih belum ditemui. Memang misteri betul Mr. Hu ni.

0 comment (s):

Post a comment

Sila komen, kerana komenmu begitu berharga.