What's up?

  • run

    HOME

Aku layan Lizzie McGuire sampai habis.


Masa sekolah rendah boleh katakan aku selalu jugak tengok cerita ni kat ntv7. Waktu tu ntv7 ni baru nak up. Banyak rancangan atau cerita English yang diorang tayang. Antaranya Malcolm in the Middle, Sabrina the Teenage Witch, Charmed, Are You Afraid of the Dark?, Survivor, CSI dan banyak lagi. Seriously, memang banyak lagi.

Heaven giler waktu tu. Mostly tiap-tiap malam melekat kat depan TV sambil siapkan homework. Bagi aku secara keseluruhan, rancangan kat ntv7 tu sesuai untuk seisi keluarga tengok. Jarang nak ada adegan yang kureng sesuai. Kalau ada pun, akan ditapis siap-siap.

Antara cerita paling best aku tengok waktu tu adalah Lizzie McGuire. Memang nampak girly sangat sebab watak utama tu perempuan, Hilary Duff. Tapi peduli apa zaman sekolah rendah dulu. Asalkan cerita best, aku layan.

Gordo, Lizzie, Miranda.

Aku baru lepas habis tengok online. Ada dua seasons. Sepanjang aku tengok cerita Lizzie McGuire ni, terkenang kembali zaman sekolah rendah dulu. Ada beberapa episod tu aku memang ingat sangat. Cuba bayangkan hampir 20 tahun tapi aku masih ingat lagi beberapa scenes. Oh.. sungguh nostalgic!

Lizzie McGuire ni pasal sorang budak perempuan sekolah rendah (junior high) yang low profile kat sekolah. Selalu kelam-kabut tapi jenis yang peka keadaan sekeliling. Lizzie ada dua orang BFF, Miranda dan Gordo. Diorang bertiga ni memang tak boleh dipisahkan. Ada je masalah yang diorang kena hadap setiap hari.

Diorang kalau call, akan join bertiga sekali.

Kalau bukan kat sekolah, Lizzie mesti akan ada masalah kat rumah. Adik lelaki dia, Matt, selalu menyakitkan hati dia. Tapi in a good way lah.

Matt dan Lanny.

Kartun yang akan muncul bila Lizzie bermonolog.

Antara plot yang aku ingat, ada sorang budak lelaki yang tak pernah bercakap (Lanny). Tak pernah keluarkan suara. Tapi kawan dia (Matt) faham apa yang dia cakap. Lepas tu, yang menariknya cerita ni, akan ada kartun Lizzie tu sendiri. Bila Lizzie bermonolog, kartun tu akan muncul.

Mak Lizzie, Matt, Lizzie, ayah Lizzie.

Lizzie dan Gordo.

Masa diorang buat live.

Tak sangka dah hampir 20 tahun. Masing-masing dah besar, dah jadi mak bapak orang siap. Rindu weh zaman tu. Zaman best ntv7. Kalau nak tengok cerita English, mesti akan bukak ntv7. Walaupun TV2 dan TV3 pun ada cerita English, tapi tak boleh lawan ntv7 punya kualiti. Best dan up-to-date.

0 comment (s):

Post a comment

Sila komen, kerana komenmu begitu berharga.