Culinary Schools.org: Lubuk himpunan game masak-masak.


Siapa suka main game masak-masak, angkat tangan! Aku antara orang yang tak terkecuali main game masak-masak, sama ada kat phone ataupun PC. Dulu masa awal-awal ada laptop sendiri, Cooking Dash, Burger Shop, Pizza Frenzy tu semua memang main berulang kali. Sampai sanggup stay up nak habiskan level.

Sekarang zaman makin moden. Game dah tak perlu install. Boleh main online je. Salah satu website yang menghimpunkan pelbagai game masak-masak ialah Culinary Schools. Lebih 100 game yang ada. Memang banyak. Semua boleh main online.

1. Tap Supermarket


Aku sempat cuba beberapa game yang ada. Antaranya ialah Tap Supermarket. Game ni simple dan addicted. Ibarat kita jadi pekerja retail. Kena jaga cashier dan top up stok kalau stok yang ada kat selling floor dah habis. Tapi kena cepat dan tangkas. Sebab flow game ni sangat laju. Kalau lambat nanti dapat sikit je duit dari customer.

Link game: Tap Supermarket

2. Burger Now


Game pasal burger. Kena jadi penjual burger. Salah satu game yang menguji kesabaran. Customer sangat lah tak sabar nak makan burger. Aku memang tak menang tangan nak siapkan burger ikut cita rasa diorang. Macam nak hempuk je sorang-sorang. Bila lambat terima order, duit pun diorang bagi sikit. Boleh pulak macam tu?

Link game: Burger Now

3. Running Pumpkin


Ni lagi satu game yang tak tercapai dek akal nak teruskan ke next level. Selalu sangkut kat tengah jalan. Aku suka main game ni sebab design katakter tu sangat lawa. Simple tapi lawa. Kalau main, terasa pulak macam main game Super Mario dan Angry Birds. Setakat aku main, game ni takde nyawa tambahan. Kalau sangkut, kena repeat dari awal.

Link game: Running Pumpkin

Banyak sangat game yang aku tak sempat nak explore lagi. Ada game yang simple dan ada game yang kompleks. Teringat pulak masa sebelum wujudnya Android. Masa zaman kegemilangan game Java. Addicted betul. Ada masa sikit, memang akan luang untuk main game kat phone cikai.

Post a Comment

4 Comments

  1. mula2 berjinak dgn game masak2, pastu game kebun2, sekarang dah tua2 ni game candy crush jelah..takyah beriya nak collect star bagai hahah

    ReplyDelete
  2. hhahaha banyak gila skrg ni game2 online...
    tak pernah lagi try game masak-masak ni.. bukan apa, takut memanjang rasa lapar je tgk org masak2 tu ahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh ketagih main game masak-masak. Sampai terlupa nak makan. 😆

      Delete