What's up?

  • run

    HOME

DAIHATSU Indonesia Masters 2021: Senarai pemain badminton Malaysia.


Macam biasa, bila event besar macam ni, pemain yang join harus lah dalam kalangan senior. Jarang nak tengok pemain baru ada dalam event besar macam ni. Kalau ada pun dalam kejohanan berkumpulan macam Piala Thomas dan Piala Uber.

Indonesia Masters 2021 berlangsung selama 6 hari bermula 16 November 2021 hingga 21 November 2021 di Bali, Indonesia. Kalau tengok dari senarai pemain, pemain indie (bukan under BAM) lagi banyak. Tak kisah lah mana-mana pun. Asalkan buat yang terbaik dan dapat harumkan nama Malaysia di mata dunia.

Senarai pemain badminton Malaysia dalam DAIHATSU Indonesia Masters 2021


Kategori Pemain
Perseorangan lelaki
  • Lee Zii Jia (23 tahun)
  • Liew Darren (34 tahun)
Beregu lelaki
  • Aaron Chia (24 tahun) - Soh Wooi Yik (23 tahun)
  • Nur Izzuddin Mohd Rumsani (24 tahun) - Goh Sze Fei (24 tahun)
  • Goh V Shem (32 tahun) - Low Juan Shen (27 tahun)
  • Ong Yew Sin (26 tahun) - Teo Ee Yi (28 tahun)
  • Tan Wee Kiong (32 tahun) - Tan Kian Meng (27 tahun)
Beregu wanita
  • Pearly Tan (21 tahun) - M Thinaah (23 tahun)
  • Lee Meng Yean (27 tahun) - Yap Cheng Wen (27 tahun)
  • Vivian Hoo (31 tahun) - Lim Chiew Sien (27 tahun)
Beregu campuran
  • Hoo Pang Ron Jian (23 tahun) - Cheah Yee See (25 tahun)
  • Chen Tang Jie (23 tahun) - Peck Yen Wei (25 tahun)
  • Chan Peng Soon (33 tahun) - Goh Liu Ying (32 tahun)
  • Goh Soon Huat (31 tahun) - Shevon Lai (28 tahun)
  • Tan Kian Meng Jian (27 tahun) - Lai Pei Jing (29 tahun)

6 comment (s):

  1. Replies
    1. Itu lah. Tak cukup rehat plus cedera. Better tarik diri dari teruskan.

      Delete
  2. negara-negara lain pun banyak turunkan pemain muda. Apa pun, Good Luck team Malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann. Mungkin strategi nak bagi pemain hebat rehat secukupnya.

      Delete
  3. Replies
    1. Betul. Harap diorang dapat buat yang terbaik dari sebelum ni.

      Delete

Sila komen, kerana komenmu begitu berharga.