What's up?

  • run

    HOME

LI-NING Czech Open 2021: Senarai pemain badminton Malaysia.

 Update: Keputusan final (24 Oktober 2021)


Sekarang ramai yang fokus kat Denmark Open 2021. Tapi sedar tak yang rupanya dalam masa yang sama, ada pemain badminton negara kita yang tengah bertungkus-lumus bertarung mental dan fizikal kat Republik Czech?

Czech Open 2021 dah bermula dari 21 Oktober 2021 hingga 24 Oktober 2021. Walaupun Czech Open tahapnya tak sehebat Demark Open (Gred 1 vs Gred 3), tapi bukan senang untuk bersaing kat peringkat global. Kebanyakan pemain yang join Czech Open kali ni datangnya dari pemain-pemain muda.

Senarai pemain badminton Malaysia dalam LI-NING Czech Open 2021


Kategori Pemain
Perseorangan lelaki
  • Cheam June Wei (24 tahun)
  • Ng Tze Yong (21 tahun)
  • Leong Jun Hao (22 tahun)
  • Aidil Sholeh Ali Sadikin (21 tahun)
  • Lim Chong King (21 tahun)
  • Ng Jun Yan (24 tahun)
Perseorangan wanita
  • Eoon Qi Xuan (20 tahun)
  • K Letshanaa (18 tahun)
  • Siti Nurshuhaini Azman (17 tahun)
Beregu lelaki
  • Man Wei Chong (22 tahun) - Tee Kai Wun (21 tahun)
  • Low Hang Yee (24 tahun) - Chia Weijie (21 tahun)
  • Chang Yee Jun (21 tahun) - Yap Roy King (20 tahun)
  • Jimmy Wong (19 tahun) - Nurfirdaus Azman (20 tahun)
  • Goh Boon Zhe (18 tahun) - Rayner Beh (18 tahun)
  • Wong Tien Ci (23 tahun) - Ng Jun Yan (24 tahun)
Beregu wanita
  • Yap Ling (21 tahun) - Go Pei Kee (19 tahun)
  • Teoh Mei Xing (24 tahun) - Anna Cheong (23 tahun)
  • Cheng Su Yin (18 tahun) - Cheng Su Hui (18 tahun)
Beregu campuran
  • Choong Hon Jian (21 tahun) - Go Pei Kee (19 tahun)
  • Goh Boon Zhe (18 tahun) - Cheng Su Yin (18 tahun)
  • Rayner Beh (18 tahun) - Cheng Su Hui (18 tahun)
  • Lim Tze Jian (21 tahun) - Wong Kha Yan (24 tahun)

Hari ni, yakni 24 Oktober merupakan pusingan akhir bagi musim kali ni. Sebanyak 4 kategori team Malaysia berjaya sampai ke final iaitu perseorangan lelaki, perseorangan wanita, beregu lelaki dan beregu wanita. Semoga kemenangan kali ni berpihak kepada kita.

Final LI-NING Czech Open 2021

XD Hee Yong Kai Terry - Tan Wei Han SGP

(2)
vs RUS

(0)
Lev Barinov - Anastasiia Boiarun
πŸ… CHAMPION: SINGAPORE
WS Siti Nurshuhaini MAS

(0)
vs INA

(2)
Putri Kusuma Wardani
πŸ… CHAMPION: INDONESIA
MS Ng Tze Yong MAS

(1)
vs CZE

(2)
Jan Louda
πŸ… CHAMPION: CZECH REPUBLIC
WD Febby Valencia Dwijayanti Gani - Jesita Putri Miantoro INA

(1)
vs MAS

(2)
Ann Ching Yik Cheong - Teoh Mei Xing
πŸ… CHAMPION: MALAYSIA
MD Hee Yong Kai Terry - Loh Kean Hean SGP

(2)
vs MAS

(1)
Man Wei Chong - Kai Wun Tee
πŸ… CHAMPION: SINGAPORE

6 comment (s):

  1. perseorangan wanita tu...mewakili 3 kaum terbesar malaysia...

    ReplyDelete
  2. menjadi medan pemain muda menimba pengalaman. klu ditengokkan, ramai juga yang dapat ke peringkat akhir

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rezeki kali ni. Harapnya pemain badminton kita akan lebih sukses.

      Delete
  3. ada juga baca berita pasal kejayaan Siti dapat nombor dua.semoga bertambah maju pemain-pemain muda kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Bukan senang nak masuk final mana-mana kejohanan pun. Ni dah kira satu pencapaian terbaik.

      Delete

Sila komen, kerana komenmu begitu berharga.