What's up?

  • run

    HOME

VICTOR Denmark Open 2021: Senarai pemain badminton Malaysia.

 Update: Keputusan final (25 Oktober 2021)


Untuk tahun ni, ada beberapa lagi kejohanan badminton yang akan berlangsung sehingga akhir tahun. Setiap kejohanan ni akan disertai oleh pemain badminton dari beberapa buah negara termasuk Malaysia.

Kejohanan akan datang

Kejohanan Tarikh
VICTOR Denmark Open 2021 19 - 24 Oktober 2021
LI-NING Czech Open 2021 21 - 24 Oktober 2021
YONEX French Open 2021 26 - 31 Oktober 2021
YONEX Belgian International 2021 27 - 30 Oktober 2021
HYLO Open 2021 2 - 7 November 2021
DAIHATSU Indonesia Masters 2021 16 - 21 November 2021
Indonesia Open 2021 23 - 28 November 2021
HSBC Indonesia BWF World Tour Finals 2021 1 - 5 Disember 2021

Senarai pemain badminton Malaysia dalam VICTOR Denmark Open 2021


Kategori Pemain
Perseorangan lelaki
  • Lee Zii Jia (23 tahun)
  • Liew Daren (34 tahun)
Beregu lelaki
  • Aaron Chia (24 tahun) - Soh Wooi Yik (23 tahun)
  • Goh Sze Fei (24 tahun) - Nur Izzuddin Mohd Rumsani (23 tahun)
  • Teo Ee Yi (28 tahun) / Ong Yew Sin (26 tahun)
  • Low Juan Shen (27 tahun) / Goh V Shem (32 tahun)
Beregu wanita
  • Lee Meng Yean (27 tahun) - Yap Cheng Wen (26 tahun)
  • Pearly Tan (21 tahun) - Thinaah M (23 tahun)
  • Lim Chiew Sien (27 tahun) / Vivian Hoo (31 tahun)
Beregu campuran
  • Hoo Pang Ron (23 tahun) - Cheah Yee See (25 tahun)
  • Chen Tang Jie (23 tahun) - Peck Yen We (25 tahun)
  • Chan Peng Soon (33 tahun) / Goh Liu Ying (32 tahun)
  • Goh Soon Huat (31 tahun) / Shevon Lai (28 tahun)
  • Tan Kian Meng (27 tahun) / Lai Pei Jing (29 tahun)

Remark: (-) bermaksud pemain BAM
(/) bermaksud pemain profesional

Final VICTOR Denmark Open 2021

WD Huang Dongping - Zheng Yu CHN

(2)
vs KOR

(0)
Lee So Hee - Shin Seung Chan
🏅 CHAMPION: CHINA
WS An Se Young KOR

(0)
vs JPN

(2)
Akane Yamaguchi
🏅 CHAMPION: JAPAN
MD Kim Astrup Sørensen - Anders Skaarup Rasmussen DEN

(0)
vs JPN

(2)
Takuro Hoki - Yugo Kobayashi
🏅 CHAMPION: JAPAN
XD Yuta Watanabe - Arisa Higashino JPN

(2)
vs THA

(0)
Dechapol Puavaranukroh - Sapsiree Taerattanachai
🏅 CHAMPION: JAPAN
MS Kento Momota JPN

(1)
vs DEN

(2)
Viktor Axelsen
🏅 CHAMPION: DENMARK

14 comment (s):

  1. Replies
    1. Memang akan tak sempat nak tengok setiap sesi. Banyak game badminton tiap-tiap tahun. 😅

      Delete
  2. Semoga pemain Malaysia beroleh kemenangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin. 🤲

      Semoga ada sinar harapan untuk team kita terus maju.

      Delete
  3. oh ya, ini kategori open, bukan under BAM pun boleh masuk. Jimat kos travel dan kuarantin, habis Piala Thomas, terus Denmark Open. Good Luck Team Malaysia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah. Dah plan dari awal. Lepas habis Piala Thomas dan Uber, terus stay sana masuk game ni.

      Delete
  4. Replies
    1. Betul. Semoga diorang yang muda ni kumpul pengalaman dari awal masuk game besar-besar macam ni.

      Delete
  5. tak tengok pun badminton sbb tv ni dok buat hal bila tgk live. manjang tersekat loading je. mintak upgrade unifi ammi ke apa ntahlah. ishhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yang tak best bila tengok online. Lagi-lagi time hujan. Memang loading lah memanjang.

      Delete

Sila komen, kerana komenmu begitu berharga.