What's up?

  • run

    HOME

Jadual harian atlet Malaysia dalam Sukan Paralimpik Tokyo 2020.


24 Ogos 2021
  • Acara pembukaan

25 Ogos 2021
  • Muhammad Nur Syaiful Zulkafli (Renang - gaya bebas 200 meter lelaki)
  • Chee Chaoming (Pingpong - perseorangan lelaki)

26 Ogos 2021
  • Mohamad Yusof Hafizi Shaharuddin (Basikal trek - pursuit individu 3000 meter - MC1)
  • Zuhairie Ahmad Tarmizi (Basikal trek - cubaan masa 1000 meter - MC4 - 5)
  • Muhammad Hafiz Jamali (Basikal trek - cubaan masa 1000 meter - C4 - 5)
  • Muhammad Nur Syaiful Zulkafli (Renang - gaya bebas 100 meter lelaki)
  • Chee Chaoming (Pingpong - perseorangan lelaki)

27 Ogos 2021
  • Wiro Julin (Memanah - kompaun individu lelaki)
  • Bonnie Bunyau Gustin (Angkat berat - bawah 65 kg)
  • Brenda Anellia Larry (Renang - kuak kupu-kupu 50 meter wanita)
  • Jamery Siga (Renang - kuak kupu-kupu 50 meter lelaki)
  • Abu Samah Borhan (Tenis kerusi roda - perseorangan lelaki)

28 Ogos 2021
  • Chew Wei Lun (Boccia - individu campuran - BC1 preliminaries)
  • Mohamad Yusof Hafizi Shaharuddin (Basikal trek - sprint kumpulan campuran C1 - 5)
  • Zuhairie Ahmad Tarmizi (Basikal trek - sprint kumpulan campuran C1 - 5)
  • Muhammad Hafiz Jamali (Basikal trek - sprint kumpulan campuran C1 - 5)
  • Bonnie Bunyau Gustin (Angkat berat - bawah 72 kg final)

29 Ogos 2021
  • Jong Yee Khie (Angkat berat - bawah 97 kg)
  • Muhammad Nur Syaiful Zulkafli (Renang - kuak dada 100 meter lelaki)

30 Ogos 2021
  • Wong Kar Gee (Lompat jauh lelaki - T12 final)
  • Siti Noor Iasah Mohamad Ariffin (Lari 400 m wanita - T20 round 1 heats)
  • Jong Yee Khie (Angkat berat - bawah 10 kg final)

31 Ogos 2021
  • Muhammad Ziyad Zolkefli (Lontar peluru lelaki - F20 final)
  • Mohamad Yusof Hafizi Shaharuddin (Basikal - cubaa masa - MC1)
  • Nur Azlia Syafinaz Mohd Zais & Nurul Suhada Zainal (Basikal - cubaan masa - WB)
  • Brenda Anellia Larry (Renang - gaya bebas 50 meter wanita)

1 September 2021
  • Cheah Liek Hou (Badminton - perseorangan lelaki SU5)
  • Muhammad Nur Syaiful Zulkafli (Renang - gaya bebas 50 meter lelaki)

2 September 2021
  • Didin Terasoh (Badminton - perseorangan lelaki SH6)
  • Mohamad Yusof Hafizi Shaharuddin (Basikal - lumba basikal - MC1)
  • Nur Azlia Syafinaz Mohd Zais & Nurul Suhada Zainal (Basikal - lumba basikal - WB)

3 September 2021
  • S. Suresh (Memanah - recurve individu lelaki)
  • Mohamad Ridzuan Mohamad Puzi (Lari 100 meter lelaki - T36 round 1 heats)
  • Brenda Anellia Larry (Kuak lentang - 50 meter wanita)

4 September 2021
  • Abdul Latif Romly (Lompat jauh - T20 final)

5 September 2021
  • Acara penutup

Sumber 2: Portal Cikgu

Kali ni, RTM tak tayang atau buat channel khas untuk Sukan Paralimpik ni. Astro pulak ada, melalui channel Astro Arena. Tapi kalau nak tengok online, boleh tengok kat YouTube channel Paralympic Games.


Ayuh kita sama-sama bagi sokongan padu kepada atlet para kita sama macam kita bagi sokongan padu kepada atlet Olimpik beberapa minggu lepas.

13 comment (s):

  1. selamat berjaya utk seluruh kontinjen malaysiaπŸ˜ŠπŸ‘πŸ‘πŸ‘

    ReplyDelete
  2. Selamat maju jaya buat atlit Malaysia..

    ReplyDelete
  3. oo tu la dok tunggu gak kat tv rupanya takde live...
    ok ok nak kena tgk online la jawab nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. RTM tak ambil hak penyiaran. Terpaksa tengok live.

      Delete
  4. Selamt maju jaya buat semua atlet2 malaysia . Sepatutnya Rtm Kena siarkan juga laa di tv

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah. Baru semangat. Seluruh ceruk kampung pun boleh tengok nanti.

      Delete
  5. Haritu sukan olimpik, ada je ditayangkan di tv. Sekarang sukan paralimpik, tayang opening dan ending je. Apa apa pun, goodluck semuanya! Fighting!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann. Bila tak tunjuk kat RTM, memang terasa kurang attention.

      Delete
    2. Macam tak fair kann, paralimpik tu atlet malaysia jugakkkk. Takkan tayang yang olimpik ajeee huhuhu.

      Delete
    3. Memang. Tapi tak pasti kenapa RTM tak tayang. Ataupun untuk Paralimpik ni, memang diorang galakkan tengok online kat YouTube. Sebab yang Olimpik hari tu, takde pulak live kat YouTube.

      Delete
  6. Semoga berjaya untuk semua atlet. Tak bestnya tak ada live kan.

    ReplyDelete

Sila komen, kerana komenmu begitu berharga.