What's up?

  • run

    HOME

Mencuba Burger Banjir KFC. Best ke tak?


Petang semalam aku singgah kejap kat KFC. Nak try menu baru diorang. Niat di hati nak beli set Balinese Crunch tapi promo tu dah tamat. Ada promo baru iaitu Burger Banjir.

Burger Banjir ni ada 4 set. Aku beli set pertama yang ada ayam. Nampak dari luar, burger tu memang menggiurkan. Maroon betul warna sos tu.


Aku beli set sekali air lemonade, tukar sebab tak nak Pepsi. Sedap air tu. Cukup rasa masam dan manis. Burger tu pulak, sos BBQ tu boleh tahan rasanya. Nak kata terlalu best, tak. Nak kata tak best, tak jugak. Rasanya diorang celup patty tu dalam sos BBQ. Sebab tu nampak macam banjir kat situ.


Overall, walaupun salad nampak menyedihkan, aku puas hati jugak dapat try menu baru ni. Bukan selalu dapat makan burger macam ni.

16 comment (s):

  1. Alaaa....kan akak dah nak kena try pulak ha...esok la pergi opis rehat bleh cuba

    ReplyDelete
  2. Saya pun baru cuba. So far sos BBS dia sedap tapi tak banjir sangat. Tak dinafikan salad dia kurang meriah. Nak beli set ada ayam tapi habis pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Sos tu memang sedap. Lain dari yang lain.

      Delete
  3. Belum sempat cuba try lagi.
    Lagi pun wak tak berapa gheti makan berger

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe wak. Saya pun tak pandai sangat makan burger. Kena makan dalam rumah. 🤣

      Delete
  4. Adoi.. ramai yang dah up kan burger ni di blog.. Kena cuba ni

    ReplyDelete
  5. Belum cuba lagi burger banjir . Sos banjir ke ? Pedas sangat x ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banjir tapi rasanya dah surut. 😅

      Tak pedas sebab ni sos BBQ. Warna je nampak macam pedas.

      Delete
  6. Ramai ckp sos sedap. Macam kena cuba juga ni.

    ReplyDelete
  7. Okey next time nak try lah, harap harap sempat merasa la hahaha.

    ReplyDelete

Sila komen, kerana komenmu begitu berharga.