What's up?

  • run

    HOME

Makan aiskrim boba dari Tealive. Sedap ke?


Sempat rembat seketul aiskrim ni masa shopping kat 7e. Antara aiskrim viral yang memang aku nak cuba dari dulu lagi. Harga seketul ni RM2. Hari aku beli tu 7e buat promo. Harga asal RM2.50 seketul.

Balik rumah, simpan dulu dalam fridge sebab macam dan cair sikit bila sentuh. Aiskrim brand Wall's memang cepat cair. Mungkin sebab bahan yang digunakan tu berkualiti tinggi. Kalau aiskrim murah, lambat sikit cair.


Rasa aiskrim ni tak manis. Ngam je rasa. Sebijik rasa air boba yang beli kat Tealive. Tekstur aiskrim ni pun lembut. Cair bila kena lidah. Tak macam aiskrim murah. Cuma pearl dalam aiskrim tu tak banyak pun. Boleh kira berapa ketul je yang ada. Memang sedap. Antara produk viral Tealive yang menjadi (tak macam megi boba tu).

10 comment (s):

  1. Replies
    1. Betul. Memang sedap. Rugi beli satu je hari tu.

      Delete
  2. Nampak sedap. Bila awak cakap pearl dia sedikit membuatkan saya tertarik nak mencuba. tak suka pearl

    ReplyDelete
  3. Pernah cuba, memang sedap. Cuma saya prefer minuman lagi daripada aiskrim. Tapi kalau beli air taknak tambah boba. leceh nak mengunyah. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah. Dulu order Tealive pun memang request tak payah letak pearl. Staff tu pelik je tengok. 🤣

      Delete
  4. CCL pernah cuba juga . Memang sedap . Manis pun sedang2 aje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann. Berbaloi beli. Dulu selalu takde stok kat 7e. Sekarang banyak pulak. Mungkin ramai yang tak keluar rumah.

      Delete
  5. ais krim ni aku pernah rasa... ok lah, sedap jugak, rasa mcm tealive

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Memang sedap macam air Tealive. Kena repeat lagi ni. 😅

      Delete

Sila komen, kerana komenmu begitu berharga.