What's up?

  • run

    HOME

Cara semak keputusan SPM 2020.


Esok, 10 Jun 2021, keputusan SPM (Sijil Pelajaran Malaysia) bagi calon 2020 bakal diumumkam. Mesti ramai yang berdebar-debar kan? Ye lah. First time calon SPM terpaksa ambil exam waktu pandemik COVID-19.

KPM (Kementerian Pendidikan Malaysia) bagi 2 cara untuk semak sama ada secara online atau SMS:
  1. Secara online, pelajar boleh buka laman web MyResult1 atau MyResult2 untuk mendapatkan keputusan penuh.
  2. Secara SMS, dengan menaip SPM<jarak>NoKP<jarak>AngkaGiliran dan hantar ke 68886.

Tapi ingat, servis ni hanya akan aktif start 10 pagi 10 Jun 2021 hingga 6 petang 17 Jun 2021 je.



Harap apa-apa pun keputusan, sentiasa tenangkan diri. Tahniah kepada yang lulus cemerlang dan tahniah jugak kepada yang berusaha untuk buat sehabis baik. SPM bukan lah segala-galanya, tapi SPM mampu ubah kehidupan anda.

10 comment (s):

  1. esok dah tarikhnya..mudah-mudahan baik2 result semua pelajar kak shida. AMin!

    ReplyDelete
  2. Mudah2an calon2 SPM semuanya berjaya

    ReplyDelete
  3. Semoga berjaya semua. Tapi ingat, perjalanan masih jauh, SPM sekadar permulaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Masih jauh. Banyak lagi kena tempuhi.

      Delete
  4. semoga berjaya spm pro-max!

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. Tahniah buat semua calon walau apa pun keputusannya..

    ReplyDelete

Sila komen, kerana komenmu begitu berharga.