What's up?

  • HOME
  • REVIEW ▾
  • SHOPPING ▾
  • BUDDY ▾
  • ABOUT ▾

Jagung bakar. Sedap hingga menjilat jari.


Antara kesukaan aku bila ada jagung. Aku paling suka buat jagung bakar berbanding jagung rebus atau bubur jagung. Bila bakar ni, rasa nikmat tu lain macam.

Aroma jagung yang disapu mentega dan gula sangat menggiurkan. Bukan selalu dapat makan jagung. Kalau kat AEON, jagung fresh ni diorang jual dalam 90 sen sebiji. Ramai yang beli sebab tak selalu ada.

Excited sampai pergi sapu mentega awal-awal.

Walaupun bila makan jagung bakar ni, cebisan jagung terlekat kat celah gigi, tetap gigih nak makan. Sebab rasanya memang sedap. Bakar kat belakang rumah je walaupun habis satu badan bau arang.

16 comment (s):

  1. bila makan kena patah dua.. mmg sedap jagung bakar., ;p

    ReplyDelete
  2. Memang sedap.. Sapu sedikit marjerin dan garam..

    ReplyDelete
  3. Memang sedap. Terselit celah gigi pun buat tak reti je. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann. Yang terselit tu pun boleh korek makan jugak. 🤣

      Delete
  4. sedap2, saya slalu mls bakar main stim je. pastu makan kena bersih2 takda biji yg tinggal. yg lekat kat gigi tu nanti fikir 😁😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak pandai makan rebus atau stim. Sebab nanti meleleh air sampai lengan. 😅

      Delete
  5. sapu dengan marjerin pastu bakar, memang best. dulu selalu beli kat pasar malam je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Sekarang pasar malam pun tak boleh on. 😌

      Delete
  6. feveret ni! kalau ke pasar malam, surely beli 2-3 tongkol. jagung bakar ni all time feveret rakyat Malaya. setongkol da mengenyangkan :)

    ReplyDelete
  7. Memang kesukaan.. Sapu pula dengan planta.. pergh!! Best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann. Ini lah nikmat makan jagung bakar. 😁

      Delete

Sila komen, kerana komenmu begitu berharga.