What's up?

  • HOME
  • REVIEW ▾
  • SHOPPING ▾
  • BUDDY ▾
  • ABOUT ▾

ShopeeFood akan muncul di Malaysia. Bersediakah anda?


Semalam Shopee ada iklankan jawatan kosong untuk jadi rider ShopeeFood. Maksudnya, selepas Indonesia, Malaysia pulak akan buat ShopeeFood. Indonesia dah start buat servis ni dari tahun lepas lagi.


Setakat ni, hanya penduduk Selangor dan Kuala Lumpur yang akan merasai ShopeeFood terlebih dulu memandangkan hanya ada pilihan 2 buah negeri tu je dalam borang pendaftaran.


Lepas ni makin meriah lah industri penghantaran makanan. GrabFood dan Foodpanda kena bersaing dengan ShopeeFood pulak.

12 comment (s):

  1. Wah ada Shoope ambik Rider ShopeeFood dah . Patutlah tak tahu, sbb belum ada lagi dekat sini Sabah . Kalau ada dah, saya nak juga try order ShopeeFood tu hihihihi

    ReplyDelete
  2. wah... tenggelam la food panda pasni hehehe...
    pape pun harap satu persaingan yg sihat.. byk lagi peluang pekerjaan buat mereka yang dah xde keje tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Tempat saya banyak pakai GrabFood. Foodpanda susah nak masuk sini.

      Delete
  3. Biar ramai bersaing, agar murah perkhidmatan.

    ReplyDelete
  4. Bagus, pengguna ada banyak pilihan. :)

    ReplyDelete

Sila komen, kerana komenmu begitu berharga.