What's up?

  • run

    HOME

Mencuba Kurma Ayam (dengan ubi kentang) Adabi. Amacam?


Aku ada beli waktu promo dari kedai kat Shopee. Norzell namanya. Brang dapur kat sini boleh tahan murah dan selalu ada promo. Aku beli kurma ayam ni dengan promo RM5 off. Harga total aku beli (termasuk cucur bawang) RM11.15 tapi tolak voucher dan coins harga jadi RM4.61.



Dalam masa 5 hari, DHL pun datang rumah hantar barang yang aku order. Tak boleh nak pilih kurier. Mungkin sebab seller ni dah follow rules baru Shopee. Malam tu, aku pun panaskan kurma ayam ni.




Bagi aku, rasa kurma tin ni sama macam aku masak kurma ayam guna serbuk kurma tu. Sedap je. Cuma kurma tin ni rasa masin sikit. Mungkin lepas ni, kalau aku beli lagi, aku kena taruk air sikit bagi masin tu kurang.


Portion ni aku rasa just untuk paling ramai 2 orang makan. Sebab sikit sangat isi ayam. Memang tak puas makan. Kena tambah lauk lain macam telur dadar ke, sayur tumis ke baru syiok!

16 comment (s):

  1. Macam-macam hidangan Adabi ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Pernah makan kari ayam dan kambing jugak.

      Delete
  2. Sedap eh.. boleh cuba nanti..

    ReplyDelete
  3. Instant sangat bila beli dalam tin ni . Kalau tak sempat masak boleh cuba kurma dalam tin ini kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann. Tapi tak boleh selalu. πŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’Έ

      Delete
  4. Boleh la sekali sekala untuk emergency or tahap malas masak dah sampai hidung.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Nak makan tiap-tiap minggu memang tak lah.

      Delete
  5. kalau bujang or plg2 2 org satu rumah sgt2 sesuai jika beli makanan segera mcm ni :)

    ReplyDelete
  6. ada je kat dapur aida tu. mencari kari kambing adabi, tapi takde. beli kurma ni dan kari ayam. nanti esok2 nak try, camne rasanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kari kambing memang best-seller. Kari ayam tu saya kurang suka sebab isi dan tulang banyak hancur. 😌

      Delete

Sila komen, kerana komenmu begitu berharga.